About

Hej och välkomna till min hemsida! 

Jag heter Mats Griph och är 41 år gammal, jag kommer att tillsammans med min teamkollegan Anders ”järnmannen Olsson att ta mig an världens tuffaste cykellopp Race Across America som startar i Maryland , Annapolis och avslutas i California, Oceanside det är en cykelsträcka på nästan 5000 km. Det kan för många uppfattas som en rejäl utmaning i sig. Men då är man någorlunda frisk. Det som får mig att ta mig an denna utmaning är att jag vill visa att det inte finns något som är omöjligt utan bara olika svårt. Jag har genom åren drabbats av en rad fysiska och psykiska problem och diagnoser som sätter käppar i hjulen för mig. 

Så som 

Reumatism, diabetes typ ett, kroniskt trötthetssyndrom, kroniskt förmaksflimmer

Jag har nervskada i min Vänstra hand och nerv och muskelskada i min högra arm. Astma. Som lök på laxen har jag även tack vare detta drabbats av depression och ångest. Men vet ni vad? 

Det finns en sak som jag har upptäckt den hårda vägen och det är att träning för mig är helt livsavgörande. Utan träningen och mina olika äventyr så blir jag sängliggande och först då blir jag sjuk på riktigt. Det finns idag inget som får mig att må så bra som att bevisa för sjukvården och tvivlare att jag kan och jag vet att jag kommer att gå segrande ur även denna utmaning! 

Det enda hinder som jag inte själv kan klara är det som handlar om utrustning och ekonomi. Där kommer just du/ ni in i bilden;)

Under vår resa fram till och under loppet så kommer vi att spela in en film om hela projektet. Vi kommer att föreläsa inför och efter. Men just nu söker vi sponsorer och samarbetspartner som kan hjälpa oss att genomföra detta och som ger oss möjligheten att inspirera och engagera fler att använda träningen som egenvård. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *