På andra sidan 30-strecket!

Det är faktiskt precis en vecka sedan idag. En vecka nu som 30-åring. På förhand kände jag att de var ingen big deal. Att fylla 30 var inget som var jobbigt. Men det var innan två helger med kalas och fest! Och igår, söndag, efter en fest med vänner, nära och kära så lite landade jag i en ordentlig ångest. Givetvis, som alltid, av att mängden dryck kvällen innan alltid varit något för mycket. Men även att verkligheten kommit ikapp. Jag är inte längre 20-någongting utan jag är numera 30.
Är jag alltså vuxen nu? Åhnej, så långt ska vi inte gå!

Samtidigt är jag, och ser väldigt positivt på saker och på framtiden. Jag börjar alltså, efter dryga åtta månader som egenföretagare, nå en halvtidsbeläggning i min verksamhet. Jag jobbar (och fakturerar) alltså dryga 20 timmar i veckan, vid sidan av heltidsstudier. Jag ser en framtid där jag definitivt kommer öka i beläggning, och då inte jättelångt bort i tiden, vi pratar kanske under 2018. Jag ser en investeringsplan på i runda slängar av 100 000 kronor för att verksamheten ska ta nya kliv. Jag ser på riktigt att jag är påväg att kliva in på marknaden och ta plats. Det är ganska häftigt, sjukt motiverande och efter bara dryga åtta månader.

Jag ser även ett #baragort, som den senaste tiden varit rätt tysta, som kommer ta ordentliga kliv (förhoppningsvis!) snart. Vi har personer som frekvent hör av sig med idéer och önskemål på saker vi ska genomföra och gäster vi ska ha med i podcasten (som förövrigt snart börjar spelas in igen!).

Jag ser även en familj som växer. Systern och hennes mans två barn växer så det knakar. Brorsan och hans sambos barn, som på sitt halva första år ska hinna med sin farbrors 30-årskalas, sin farsas 35-årskalas, sin farmor som fyller jämt, sin farbrors examensfest, en vecka på Gotland med Kalmarsläkten – så varmt välkommen till världen!, växer även han så det knakar. Och det är alldeles kul att få se dehär tre små charmtrollen få växa upp.

Inte för att jag har fått någon åldersnoja, men har börjat hitta saker jag vill göra (och mål som jag vill uppnå – då främst med företaget). Det är, som vanligt när det gäller mig, högt som lågt. Vill inte avslöja det riktigt ännu, de får komma senare. Men har helt klart börjat planer för att göra saker jag kanske inte gjorde innan. Men det är med mycket av detta ovan, som jag ser med tillförsikt och glädje in i framtiden. Lite som att det är nu det händer, det är nu livet tar fart och jag får jobba med saker som verkligen inspirerar mig.

Nåja, nu blir det lite tv-spel innan kvällsmat. Barnasinnet måste allt få sitt!
// Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *