Motivationen – vart f*n är du?

Det var ett tag sedan sist, de var de. Nädå jag är inte försvunnen, jag är kvar! De har bara varit lite annat som kommit i vägen. För det första har andra året av tre på universitetet nu tagit slut, jag har alltså något som ska kallas sommarlov. Men just nu är det vare sig sommar eller lov, det rullar på i oförminskad takt. Men alltså, det känns så sjukt. TVÅ år är nu klara av studierna, och vart tog det andra året vägen? Vi började ju typ nyss?
Vi kämpade oss igenom b-uppsatsen, som den tydligen inte får heta längre, och de var praktiskt tagit den sista orken som krämades ut. Ska inte säga jag är trött på skolan, de är jag inte. Men var i väldigt behov av att få komma ifrån skolan en stund å få göra något annat en stund. Vila huvudet från skolan kan man väl säga.

Så, vad fyller man tiden med när man inte ska gå i skolan? Jo, man startar eget! Men vänta nu, tänker ni. Ja men vafan, tänker jag! Varför vänta när man redan kan börja! Sagt och gjort, tog jag kontakt med Drivhuset i Kalmar för att bolla lite idéer och få reda på hur man startar ett företag, vad man ska tänka på å sådär.  De tyckte jag var så långt fram i min idé och mina planer så de tyckte jag skulle starta upp på direkten och veckan senare var ansökan skickad till skatteverket. Så förhoppningsvis blir jag egenföretagare här inom kort. Så mycket tid har lagts för att planera för starten, börja leta lite jobb och göra mig redo för att starta igång så fort papperna kommer, med förhoppningsvis bra besked.

Men inte nog med det. Har under våren sökt jobb på Circle K för att jobba under sommaren och även hösten. Mitt egna företag visste jag inte om det skulle komma igång så fort, och hur mycket jobb jag skulle ha i början. Jag hade även sökt jobbet på Circle K innan jag ansökt om att starta mitt egna, och jag jobbet på Circle K! Så där kommer ni hitta mig i sommar, Circle K i Kalmar och i Färjestaden. Har hunnit med ett par veckors utbildning och upplärning samtidigt som skolan och mitt egna hållit på. Så de var lite skönt att skolan tog slut, en sak mindre att fokusera på. Men de första veckorna har varit sjukt utmanande, sjukt roligt och otroligt mycket nytt. Har fått prova på både öppning och stängning både i Kalmar och i Färjestaden och dehär är helt nya erfarenheter för mig. De är inte sju-till-fyra jobb längre för mig. Så kom dit vettja och hälsa på, vi har lite fina sommarerbjudanden!

Men då, den där j*kla träningen. Förkylning och hosta sedan november som aldrig vill släppa. En motivation som är under noll. Jag är inte sugen att gå till gymmet just nu. Det är så sjukt omotiverande. Vet inte vad som hänt, jag saknar inte träningen ens. Har inte ens dåligt samvete längre över att jag inte tränar. De e bara… Icke existerande.
Så känner jag någon som frivilligt och ideellt skulle vilja ställa upp som PT, eller bara chaufför å köra mig till gymmet (eller släpa mig i benet om så önskas!) så skulle det tacksamt tas emot!

Visst fan, föreningen är så sakteliga påväg igång med. Vi jagar för fullt sponsorer och samarbetspartners för kommande cykling genom Sverige, från Haparanda till Ystad. Så vill ni hjälp ett skönt gäng, med inslag av kända personer, att cykla genom Sverige och samtidigt samla in pengar till Barncancerfonden – så kan ni höra av er på patrik@gortbaragort.com.
Detta tar sin tid med. Inte minst när man kommit överens om ett långsiktigt jobb tillsammans med Mediahuset i Kalmar för att hålla podcirkel tillsammans med dem. Ibland ställer jag frågan hur jag hinner med allt, eller kanske framförallt hur jag orkar. På något sätt går det, det är väldigt roligt och då ger de ju energi.  Kanske har detta något med att träningen inte finns, tröttheten från de andra.

#baragort // Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *