När motivationen knackar på…

ja då får man passa på!

Den eviga förkylningen vägrar att ge med sig. Och jag är i ärlighetens namn rätt osäker på hur jag ska bete mig. Vissa dagar när jag vaknar är jag helt tjock i halsen, nästäppa, slemmig och tendens till lite halsont. När timmarna går släpper nästäppan och det lilla, lilla halsontet som fanns. Kan man träna? Ska man vila? Hur länge ska man vila? Enligt min träningskalender har jag inte tränat på en månad. Och under tiden har det inte nämnvärt blivit bättre. Svårt. Och i ärlighetens namn har inte lusten att träna direkt funnits där, är väldigt sällan sugen att träna när man hostar slem och snorar.

Men idag infan sig lite lust att träna, en önskan om att få svettas och låta kroppen få jobba lite. Det var länge sen den känslan fanns. Men tänkte vara klok, istället för att åka till gymmet och köra ett grispass, som jag så ofta gör när jag kommer dit. Är jag väl där så kör man ju så hårt man kan, det är ju standard. Så bestämde mig för att sätta mig på cykeln hemma i trainern, i lugnt tempo låta kroppen bli varm och sen köra ett funktionellt träningspass för att avsluta med lite “ner-cykling” igen. Funkade kanon och kände att jag inte pressade på för hårt, utan ett lagom skönt och hårt program!

Nu hoppas jag bara på att det inte ska bli en reaktion, att  det även i morgon känns bra och att det kanske kan bli nytt träningspass senare i veckan.

#Baragort Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *