Det oväntade mötet!

Hade en väldigt fin stund tidigare idag på Kullzénska. Efter att suttit hemma och arbetat både måndag och tisdag så kände jag att jag var tvungen att komma ut, få se lite folk. Så jag tog med dator och åkte helt sonika in till stan och satte mig på cafét och jobbade lite samtidigt som jag fikade.

Väl där, mitt emot mig, satt ett yngre pensionärspar och avnjöt vad som såg ut att ha varit en räkmacka, när de försynt frågar om de störde mig, där när jag satt och jobbade. Inte det minsta svarade jag tillbaka, det var ju bara trevligt att få höra lite röster och få se lite människor.

Det följde upp med tio-femton minuters pratstund där de visade sig att de båda jobbat på Barometern innan de gick i pension, varav han hade varit personalansvarig. Sonen deras hade gått på kagg och senare gjort en vända, bland annat, i Stockholm och hade nu startat sitt egna reklamföretag i Karlskrona. Som de själva sa, jag är påväg att göra en väldigt liknande resa som deras son. Vi verkade ha liknande intressen.

Vidare pratade vi om vikten av praktik och hur viktigt det är att ha intresse för sitt framtida jobb och att vara självlärd kan vara väldigt bra. Tillsammans med ett bra kontaktnät. Det hela slutade i att jag fick hans visitkort med uppmaningen “ring mig om du behöver råd och vägledning, jag har ett bra kontaktnät”. Jag fick lite nypa mig i armen efter de gått för att se om det var sant. De var ett såntdär möte där faith in human is restored. Det var väldigt trevligt!

// #Baragort Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *