Svettfest blev till slemmfest… livet som astmatiker.

Det sägs man kan stöta på motgångar, att vissa perioder går det tyngre och att motivationen tryter. Ja just där befinner jag mig för tillfället. Efter att den intensiva höstterminen tog slut ska jag erkänna att jag var rätt trött, tröttare än jag ville erkänna. Träningen hade under hösten allt för många gånger stå åt sidan, så nu när den teoretiska vårterminen skulle komma skulle jag få tid och möjlighet att ta igen det. Tiden har funnits där, tiden har verkligen funnits där. Viljan, orken och motivationen har inte varit i närheten. Har de senaste fem-sex veckorna inte varit det minsta sugen att ta mig till gymmet eller att träna över huvudtaget. Istället för att räkna färdiga träningspass har jag gått och räkna antalet uteblivna träningar.

Som min vanliga tur slogs jag av förkylningen från helvetet lagom tills den intensiva terminen tog slut, så som det blir ungefär varje vinter – heja livet som astmatiker. Nej det är inte någon mansförkylning med nästäppa. Det är igensatta bihålor, näsan fullkomligt tjock med snor, halsen slemmig ner till lungorna och en hosta tills jag spyr (har faktiskt hänt!). Fräscht eller hur. Ökar doseringen av astmamedicin med ett par 100%, det är ju de hälsocentralen först säger innan de börjar göra något. Vissa dagar har jag inte ens kunnat cykla skolan, en cykling på 5-7 minuter, utan att behöva stanna för jag hostar så.

Försökte köra ett pass, noterade det till 13:e februari i min träningskalender. Blev åter sämre igen och hostan tog fart igen. Gav mig idag på ett nytt försök. Det mesta som bortblåst från tidigare träningar. Men det fanns åtminstone ett uns till svar i kroppen, att den faktiskt ville vara med. Så om inte hostan tilltar är planen att pusha härifrån. Nu är det slut att tycka synd om sig själv, nu jävlar får slemmet släppa och ta kommandot över att det är jag som bestämmer när jag ska träna och inte kroppen. Väldigt mycket dr Jekyll och Mr Hyde – men ni måste lärt känna mig vid dehär laget!

Nåväl, nu är det färdig-klagat. Solen går upp även i morgon, så nu tar jag en ny klunk vatten och sköljer rent i hals för i morgon ska det bli ett nytt träningspass.

#Baragort // Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *